Voor RTV NOF een fotoreportage gemaakt bij van der Gang Dokkum.

De Greve schoenmaker en de Greve kleurspecialist waren zaterdag 13 oktober op bezoek bij Van der Gang in Dokkum. Tijdens deze dag was ‘live’ te zien hoe schoenen met de hand gemaakt werden door Meesterschoenmaker: Harrie Blom en ingekleurd werden door kleurspecialist: Twan van Uden. “Een bijzondere combinatie van ambacht en luxe”, aldus Jan Michiel van der Gang.

“De geklede herenschoen speelt een steeds belangrijkere rol in het modebeeld van vandaag”, vertelt Van der Gang. “Niet alleen moet de schoen aan alle comfort- en kwaliteitseisen voldoen, hij kan en mag ook een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid en de ‘mood’ waarin je je bevindt. Greve biedt de mogelijkheid om precies die schoen samen te stellen, die aansluit op die wensen.”

Al meer dan honderd jaar is Greve de maker van stijlvolle schoenen. Greve kiest voor de kwaliteit van het traditionele ambacht, in plaats van voor productie. Voor het individu, in plaats van de massa. Bij Greve werken mensen met liefde voor hun vak. Zij werken nog intensief met hun handen, zorgen voor ultiem comfort en hebben oog voor detail. Meesterschoenmakers! Zij maken van een schoen een Greve-schoen die staat voor design, comfort en vakmanschap!

De schoenmakers hadden voor dit maat- en kleurevent verschillende collecties schoenen mee naar Dokkum genomen. Wie op deze dag bestelde, kon kiezen uit een combinatie van model, breedte, materiaal, zool en kleur naar keus. Het zetten van initialen of een speciale datum was ook een mogelijkheid om de persoonlijke keuze te benadrukken. Van der Gang: “Dat Greve bij ons in de winkel schoenen kwam maken en inkleuren, dat is bijzonder.

Jan Michiel van der Gang vertelde dat de ondernemers uit de binnenstad er voor hebben gekozen om meer naar buiten te treden met hun ‘’koopwaar’’. Het naar buiten treden kan ook letterlijk opgevat worden, of dit nu het uitstallen van handelswaar is, of een demonstratie verzorgen, het gaat om de interactie met de klant. ‘’We willen graag het winkelende publiek laten zien welke ambachten wij allemaal in huis hebben’’. Het gaat in eerste instantie niet om het (ver)kopen maar vooral om (jonge)mensen te laten zien dat een ambacht niet verloren mag gaan. De winkel kent diverse zitplekjes waar je even rustig onder het genot van een goed kopje koffie alles op je in kunt laten werken. Tijdens het genieten van de consumptie nemen de medewerkers alle tijd om even gezellig te praten. ‘’Ongedwongen’’ is hier het juiste woord!

Speciaal voor deze dag bood Van der Gang de Greve maatwerkschoenen aan inclusief een waardebon voor gratis revisie t.w.v. 140,- Schoenen van deze kwaliteit kunnen in principe een leven lang mee gaan. Af en toe dienen de schoenen groot onderhoud te krijgen en daarvoor is de waardebon dan ook bedoeld

Klik op onderstaande foto om naar het album te gaan.