De afgelopen weken is er een stuk meer vraag ontstaan naar afscheidsfotografie. Voor veel mensen is het nog onbekend, maar door het Coronavirus hebben families de mogelijkheid aangegrepen om deze vorm van fotografie in te zetten.

Tijdens een uitvaart mogen op dit moment niet meer dan 30 mensen lijfelijk aanwezig zijn bij de afscheidsdienst. Velen zullen dus (bijna) niets van de uitvaart meekrijgen. Zieke, ouderen en kinderen moeten helaas vaak thuisblijven.

Om toch de afwezigen te betrekken bij het afscheid nemen kan een afscheidsreportage een welkome oplossing zijn. Mensen zijn achteraf blij dat ze hiervoor gekozen hebben. De foto’s en het herinneringsalbum maken het mogelijk om terug te kijken en met elkaar in gesprek te gaan. Op deze manier is het tastbaar en zorgt het voor verbinding. Voor het delen en betrekken zijn meerdere mogelijkheden, een album is maar één voorbeeld.

De betrokken uitvaartleider of instantie kan u uiteraard meer vertellen en in contact brengen, maar ook kunt u zelf met mij contact opnemen.

Ik zal mijn uiterste best doen om het ondraagbare iets draagbaarder te maken door mijn werk als fotograaf. Foto’s zullen met liefde en respect worden gemaakt. Uiteraard werk ik volgens de regels van het RIVM.

Wilt u meer weten, ik kom graag vertellen over de waarde van afscheidsfotografie in het algemeen.

Samen kunnen we zorgen; ‘dat niets voorgoed verdwijnt, dat we de herinneringen bewaren’!

Voor een ieder die het nodig is, heel veel sterkte toegewenst!

Lieve groet,

Peter Tromp
0657670189

 

N.b. foto’s zijn gemaakt tijdens een uitvaart in scene