Gevestigd in Niawier, zo’n klein 5 kilometer onder Dokkum ben ik Peter Tromp steeds vaker aan het werk in de regio Dokkum als uitvaartfotograaf. Mensen horen meer en meer van elkaar dat het toch wel heel bijzonder en fijn is als de weg naar de laatste rustplaats vastgelegd word.Wat is er mooier dan dat je iemand uit je eigen regio dit werk kan laten verzorgen. Dankbaar werk met een gouden randje, dat is hoe ik het zie.

Gek?

Mensen waarmee ik in gesprek kom en die aangeven het best wel gek te vinden, die stel ik dan vaak 2 vragen:
1e vraag) Als er een beroemdheid is overleden, verwacht je dan ook dat de media hier aandacht aanbesteed, of nog sterker, wil je het zelf op tv volgen. 8 van de 10 mensen antwoorden met ja natuurlijk.

2e vraag) Foto’s van rond de geboorte, de tijd dat we opgroeien, vakanties, bruiloften en bijzondere momenten, leg je die vast? Bijna ieder zegt voltallig ja. Waarom doe je dit dan? Omdat ik er zo nog eens op terug kan kijken en foto’s zijn blijvend voor de volgende generatie. M.a.w. je doet dit om herinneringen te bewaren en te koesteren. Waarom dan niet het allerlaatste, het moment dat we definitief afscheid nemen van die belangrijke persoon in ons leven.

Je ziet mensen dan denken, ”ja best wel gek”, vaak weten ze de echte reden niet. Doorpratend hoor je dat mensen generatie op generatie dit gekopieerd hebben en er zelf nooit bij stil hebben gestaan. Ze denken, het hoort niet zo. Maar wie bepaald of iets niet hoort. Belangrijker is toch wat je zelf wilt, wat je zelf fijn vindt. Troost en steun terug zien op foto’s help ons sterken tijdens het rouw verwerkingsproces.

Liefde en Troost bij uitvaartfotografie

Corona heeft ons geholpen

In deze fase zijn we nu aanbeland, het mag, het kan. De Corona tijd heeft hier aan mee geholpen denk ik, mensen zijn gaan zoeken naar oplossingen om toch hun dierbaren mee te kunnen nemen in waar niet een ieder bij kon zijn. Met als grootste beloning een tastbaar aandenken, foto’s en een boek zijn nu voorhanden en kunnen gedeeld en gekoesterd worden. Helaas is het nog vaak dat mensen dan pas beseffen dat het zo dankbaar voelt dat ze dit hebben gedaan. Een fotograaf vragen die alles rond het afscheid vastlegt. Zo’n uitvaart van onze dierbare is er maar één keer en vele dingen kun je over doen om foto’s te laten maken, maar een uitvaart niet. Hiervoor is maar één kans en die grijpt men nu steeds vaker aan.

Dit is fijn, want ik en vele van mijn collega’s weten hoe dankbaar mensen zijn als je de dienst hebt  (af)geleverd.

Corona en uitvaartfotografie
Corona brengt mensen tot ander gewoontes, bijvoorbeeld erehagen.

Uitvaartfotografie in Dokkum

Ook voor u!

Dat Dokkum meer naar mijn diensten vraagt zal er zeer zeker mee te maken hebben dat er meer mensen wonen. Maar deze trend zie ik overal toenemen, ook voor u verzorg ik het graag.

Meer of uitvaart Dokkum lezen? KLIK HIER
Of kijk in het menu onder Uitvaartfotografie

N.b. foto’s die ik plaats zijn altijd met toestemming van de nabestaanden.