Oostermeer zaterdag 1 september 2018.

Het straatfestival Easterbarren is een jaarlijks terugkerend festival waarvan de toegang ook nog eens gratis is. Heel Oostermeer is één en al groot podium.

Diverse artiesten treden op verschillende locaties op en weten de bezoekers te amuseren. Voor een ieder is er wel wat te zien en te beleven. Van lekker op een terras zitten luisteren, een verhaal beluisteren tot swingend en meezingend voor een podium staan. Ook voor kinderen is er genoeg te zien, maar vooral veel te doen. Aan eten en drinken geen gebrek, met acceptabele wachttijden om je consumptie te bemachtigen.

De opening werd dit jaar verzorgd, door niemand minder dan Elske DeWall! En ja met zo’n Top artiest heb je dan ook al snel het plein vol staan. Mooi om te zien was dat Elske de interactie met de bezoekers aanging. Voor een deel bepaalde het publiek wat zij ten gehore bracht.

Verder struinend door de straten was er op elke hoek weer iets anders te beluisteren of te zien.

Vooraf kon je op de site al lezen dat er verder zo’n 25 artiesten/kunstenaars hun opwachting maakten. Grytz & Grize, Mariusz, Marcel Smit, Black Velvet, Freight Train, diverse koren, houtcarving expositie, Skûtsje ‘De Rot’, Skûtsje ‘it doarp Eastermar’, Sjoklup Lutkewierum, Opstrjitomswalkersduo ‘B&W’, Folkert Wesseling, Anansi poppentheater, Harrie Harrewar, Gospelkoor ‘Loft’, Mirjam Zuiderveld, Sequens, Syta & Marije, Claycorners Bigband, Vreemdt, Wooden Moons, Jeugdcircus Saranti, de Marko’s , Viruel reality Room, Dam Jaarsma verhalenvertellers en het Orkest voor Zieken & Zeevarenden.

Vele zaken zijn te besturen door de organisatie en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Een onderdeel zoals het weer heb je totaal geen inbreng in. Gelukkig zorgde de zon en een lichte bewolking dat het deze dag een aangenaam vertoeven was tijdens dit bijzondere straatfestival.

TOP wat een mooi festival!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.