Gevraagd voor een prachtig evenement.

Tijdens dit evenement zal door mij: ”Peters Foto Nieuws”, foto’s worden gemaakt.
Ook zal er door de organisatie een mogelijkheid gecreëerd worden om je persoonlijk te laten fotograferen naast een afbeelding van Maarten van der Weijden. Deze foto’s worden beschikbaar gesteld door de organisatie en Peters Foto Nieuws in een resolutie die geschikt is voor internet activiteiten of een kleine afdruk.

Daarnaast zal ik ter plaatse een mogelijkheid aanbieden voor een foto met een grotere resolutie.


Persbericht.

DOKKUM – Op 20 augustus zwemt topsporter Maarten van der Weijden door het keerpunt van Dokkum tijdens de 11stedenzwemtocht. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. “Ik wil daar geen bedrag aan hangen, iedere euro is welkom”, aldus Van der Weijden.

Meer dan 150 lokale zwemmers sponsoren de actie en zwemmen met hem mee. Maarten: “Fantastisch, want zo wordt het iets gezamenlijks, iets van ons allemaal.” Vanaf een podium op de Zijl worden de sportievelingen feestelijk aangemoedigd. Publiek is welkom.

Topsporter Maarten van der Weijden, die een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing in 2008, zwemt van 18 tot en met 20 augustus de Elfstedentocht. “Ik wil dit al zo lang en zo graag. Niet omdat ik zo graag wil zwemmen, maar om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker”.

De aankomst van Maarten in Dokkum op maandag 20 augustus is al vroeg op de ochtend; rond 7.30 uur wordt hij verwacht op het keerpunt van de Elfstedentocht. Dat tijdstip is een schatting en kan afhankelijk van de voortgang van zijn tocht afwijken. Hoe het stempelmoment eruitziet blijft nog even geheim, maar zeker is dat het iets bijzonders zal worden. Loco-burgemeester Pytsje de Graaf is hierbij aanwezig, alsmede een bekende Dokkumer figuur.

Rotary Dokkum verzorgt vanaf 9.00 uur een bijzonder programma rond het zwemevenement op en rond een podium op De Zijl. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd hun verhaal te doen: patiënte en liedjesschrijfster Lisanne Spaander; longarts en columnist Sander de Hosson; schrijfster Anke van Haften en Olympisch kampioen volleybal en geboren Dokkumer Jan Posthuma. Er is een presentatie en uitleg over onderzoek naar kanker, en het geheel wordt opgeluisterd met muziek.

De registratie van de zwemdeelnemers vindt die ochtend plaats in de kantine van de VV Dokkum. Om 10.30 uur is de start van de 500 meter bij het Hellinghûs aan het Zuiderbolwerk en tussen 11.00 uur en 11.30 uur is de start van de 2000 meter bij de IJsherberg. De band Drie Vierkante Meter luistert een en ander op met muziek. Wanneer de zwemmers Dokkum achter zich hebben gelaten is er een optreden van Gaatze Bosma op het podium op De Zijl. Hier wordt ook de opbrengst van Dokkum bekend gemaakt en het programma afgesloten.

Achtergrondinformatie
Maarten van der Weijden zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zijn ultieme doel is het zwemmen van de 11stedenzwemtocht. Daarom zwemt hij van 18 tot en met 20 augustus bijna 200 kilometer langs 11 steden in Friesland. Meer dan 100 zwemliefhebbers hebben zich aangemeld om mee te zwemmen in Dokkum. Rotary Dokkum helpt mee om het evenement in Dokkum te organiseren. Het is precies waar de club voor staat: maatschappelijke betrokkenheid creëren bij acties voor goede doelen. De samenleving in beweging krijgen om voor een ander wat te doen.

De 11stedenzwemtocht is een initiatief van de Maarten van der Weijden foundation. Voor meer informatie kijk op https://www.11stedenzwemtocht.nl/.