Net begonnen met fotografie of een spiegelreflex camera aangeschaft?

Veelal hoor ik van die signalen, ja en nu!

Nu kun je natuurlijk op de automatische stand gaan fotograferen, maar zeg nou zelf; is dat de reden waarom je zo’n mooie nieuwe camera hebt gekocht? Of heb je juist deze camera aangeschaft om mooiere en betere foto’s te maken onder alle omstandigheden. Als je zegt ja onder alle omstandigheden dan zul je toch van de automaat af moeten.

Wat denk je nu, oei dat wil ik wel maar help dan moet ik dus ook wat doen met die knoppen en instellingen zoals; diafragma, sluitertijd en ISO. Het klinkt allemaal moeilijker en spannender dan dat het is. Gun je zelf de tijd om deze en andere termen en instellingen te leren begrijpen.
Eenmaal de kennis vergaart wordt het ineens een stuk makkelijker en leuker. Jij gaat bepalen hoe een foto er uit moet komen te zien, niet alleen de juiste kleuren maar ook zaken als scherptediepte en beweging of bevriezing. Het zijn zomaar wat woorden die je in de fotografie tegen komt.

Training, uitleg en advies

Wil je kennis vergaren en zoek je een cursus om dit allemaal in de macht te krijgen?
Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vergaren van kennis en aanbieders zijn er heel veel.
Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer en loop je met vragen om: zal ik online, of in groepsvorm een opleiding volgen.

Uit ervaring weet ik dat persoonlijke aandacht goed werkt en heel plezierig is.
Daarom bied ik aan mijn kennisoverdracht in te zetten voor jou, vergelijk het met die van een coach.
Ik onderwijs en begeleid het liefst één op één zodat ik voor jou alle aandacht heb en jij snel vorderingen zult maken.

Hoe ga ik te werk

Bij voorkeur maken we een afspraak om te inventariseren welke kennis je hebt welke vaardigheden je bezit.
Daarnaast hoor ik graag wat je precies wilt leren en waarom. Op basis van deze inventarisatie maak ik een voorstel wat altijd uit theorie en praktijk bestaat. Tussendoor krijg je opdrachten van mij of mee te kunnen gaan oefenen. Dit bespreken we tijdens de volgende afspraak maar ook via de mail.

De eerste kennismaking en inventarisatie is gratis, ga je met mij dit avontuurlijk traject aan dan betaal je € 35,00 per uur. Hiervoor krijg je een één  op  één begeleiding. Veel mensen vinden het vervelend om in groepsvorm vragen en problemen op tafel te leggen. Omdat wij alleen met z’n tweeën zijn kun je gewoon je zelf blijven. Maar ook voor mensen die daar geen probleem mee hebben is dit een effectieve manier om kennis van de fotografie te krijgen. Het mag duidelijk zijn dat alles sneller gaat dan in groepsvorm.

Het is niet te voorspellen hoe lang een traject gaat duren. Dit hangt volkomen af van je wensen, wat je wilt leren en de mogelijkheden.
Maar na de inventarisatie kan ik wel een redelijke inschatting maken.

Kosten

In het uitzonderlijke geval van meerdere deelnemers, (b.v. vriendengroepje of bekenden) zijn de kosten als volgt:
1 Deelnemer   € 35,00 per uur
2 Deelnemers € 55,00 per uur
3 Deelnemers € 70,00 per uur

Wil je (alleen) advies over het aanschaffen van een camera, omdat je b.v. niet weet wat je moet met wat de verkopers aanbieden, ook hiervoor kun je bij mij terecht.